popcorn-kakku

Popcorn-kakku

Posted by on kesä 20, 2018 in Jälkiruoat, Kakut ja piirakat, Keksit ja pikkuleivät
One Comment

Kesäloma on alkanut! Koulut ja päiväkoti loppuivat pari viikkoa sitten ja olen ollut lasten kanssa lomalla päivätyöstäni. Esikoinen on jo sen ikäinen, että on kavereidensa kanssa paljon keskenään leikkipuistoissa ja muualla ulkona. Puistoruokailuissa sopivaa ruokaa löytyy nykyään jo usemman kerran kesässä, mutta allergioiden huomioiminen spontaaneilla kesäretkillä on edelleen haastavaa.

Viime viikolla esikoista pyydettiin yllättäen päiväretkelle Heurekaan. Heureka on mahtava paikka ja tietenkin halusimme hänen pääsevän kaverinsa kanssa viettämään sinne päivää. Muilla oli suunnitelmissa syödä lounasta Heurekan Tiederavintolassa, joten aloimme tutkailla netistä ravintolan menua. Ruokalistassa ei ollut merkintöjä ruokien allergeeneista, joten keittiöön oli oltava yhteydessä suoraan.

Soitin Tiederavintolaan ja sainkin erittäin ystävällistä palvelua. Ruokalistalta mikään annos ei sopinut meidän rajoituksillamme sellaisenaan, mutta ravintolasta luvattiin tehdä esikoiselle oma erityisannos. Pyysivät vielä erikseen lähettämään tarkan kiellettyjen ruoka-aineiden listan sähköpostitse, jotta ruokaa valmistaessaan voivat vielä tarvittaessa listalta tarkistaa aineiden sopivuuden.

Heurekasta kotiutuikin iloinen tyttö vatsa täynnä hyvää ruokaa 🙂 Hänelle oli valmistettu oma annos, joka sisälsi jauhelihapihvin suolalla ja pippurilla, friteerattuja “räjähtäneitä” perunoita sekä sopivia vihanneksia. Tämän kokemuksen perusteella voin siis suositella Heurekan Tiederavintolaa!

Juhannukseksi olemme lähdössä perinteiseen tapaan vanhempieni mökille. Lapset toivoivat juhlaherkuiksi donitseja ja popcornkakkua. Molemmat on helppo valmistaa etukäteen ja ne säilyvät hyvin. Popcornkakku säilyy sellaisenaan ja donitsit voi pakastaa. Kakkuun sopivat koristeeksi ja lisäherkuiksi kaikki ruokavalioon käyvät pienet karkit, kuivatut hedelmät, pähkinät ja kakun koristerakeet.



♥ n. 90 g popcorneja
♥ 75 g maidotonta margariinia
♥ n. 200 g sopivia vaahtokarkkeja
♥ 200 g maidotonta suklaata

♥ vuoan voiteluun öljyä tai maidotonta margariinia
♥ pieniä sopivia vaahtokarkkeja, nonparelleja

Voitele kakkuvuoka ja valmista popcornit. Rouhi suklaa veitsellä.

Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä ja kaada joukkoon vaahtokarkit. Kuumenna sekoitellen kunnes vaahtokarkit sulavat. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Kumoa popcornit kulhoon ja kaada sekaan vaahtokarkkimassa. Sekoita huolella. Lisää joukkoon suklaarouhe ja sekoita.

Kaada seos kakkuvuokaan ja painele sinne tiiviisti. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

Kumoa kakku tarjoiluvadille (käytä tarvittaessa kakun irrottamisessa apuna lusikkaa tai haarukkaa) ja painele sen pintaan haluamiasi koristeita ja herkkuja, esim. pieniä erivärisiä vaahtokarkkeja ja kakunkoristeeksi tarkoitettuja pehmeitä hopeakuulia.

# # # # #

One thought

  1. Sonja

    10.7.2021

    Kiitos reseptistä! Sopiiko tähän mikropopcornit, joissa on käsittääkseni aina suolaa?

    Vastaa

Reply