Tänään olemme esikoisen kanssa juosseet jälleen Allergiasairaalassa tutkimuksissa. Eosinofiilinen esofagiitti on sen verran harvinainen sairaus, että sillä diagnoosilla pääsee ylilääkärin hoiviin. Olemmekin olleet erittäin tyytyväisiä Allergiasairaalasta saamaamme hoitoon. Kotiin tulimme sen verran myöhään, että ruoaksi piti keksiä jotain helppoa ja nopeaa. Samalla kinkkupiirakan koristelusta ylijääneelle tuoreelle persiljalle tuli keksiä käyttöä ennen nahistumista. Muistin nähneeni tämän tyyppisen kanapastaohjeen jossain, joten tuumasta toimeen. Gluton luontaisesti gluteenittomat tuorepastat ovat hyviä ja sopivat mainiosti tämän kanapastakastikkeen kanssa. Maistui muuten hyvin niin perheen lapsille kuin aikuisillekin!
♥ 0,5 dl oliiviöljyä
♥ 1 pieni ruukku persiljaa
♥ 1 valkosipulinkynsi
♥ suolaa
♥ mustapippuria
♥ 400 g broilerin rintafileitä
♥ 1 punainen paprika
♥ 1 punasipuli
♥ 2 dl kaurakermaa (tai muuta sopivaa kasvikermaa)
♥ (suolaa)
♥ luontaisesti gluteenitonta tuorepastaa (Gluto)
Tee ensin yrttiöljy. Soseuta ja sekoita sauvasekoittimella tai monitoimikoneella oliiviöljy, persilja, valkosipuli ja mausteet.
Kuori ja hienonna punasipuli sekä pilko paprika pieniksi. Suikaloi broilerin rintafileet ja ruskista ne pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää pannulle sipuli ja paprika ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää joukkoon kaurakerma ja anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Kaada joukkoon yrttiöljy ja sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Tarjoa heti ja nauti.
Latest posts by Annukka (see all)
- Kaiketon mikrotoffee - 5.12.2020
- Gazpacho - 27.6.2020
- Kuokkavieraita – vertaistukea ja tietoa tarjoava kirja allergisten lasten vanhemmille - 24.3.2020