Ihana aurinko ja kevät ovat saapuneet! Grillikauden avasimme kunnolla vappuna. Ensin vappuaattona grillailimme ystäväperheen kanssa erilaisia makkaroita, parsaa ja vaahtokarkkeja ja vappupäivänä appivanhempieni siirtolapuutarhamökillä kanavartaita. Miten ruoka voikaan maistua niin hyvältä ulkona juuri grillistä nostettuna! Lapsillekin tuntuu ruoka maistuvan ulkona paremmin.
Tänä keväänä olemme syöneet parsaa enemmän kuin varmaan ikinä aiemmin. Syynä on lehdistä ja netistä omaksumani, paljon hehkutettu tapa valmistaa parsat uunissa. Se todella on pomminvarma tapa saada parsat juuri oikeaan kypsyyteen. Vain grillattu parsa vie voiton uunissa tehdystä, mutta parsakattilaa en kaiva enää ikinä esille.
Tämä keväinen pastaruoka on nopea ja helppo tehdä vaikka vaiheita onkin useita. Mahdollista on myös hieman oikaista ja ostaa kaupasta valmiiksi grillatut broilerin rintaleikkeet. Silloin ei tarvitse kuin laittaa parsat uuniin ja sillä välin keittää spagetti sekä kastike. Valmista tulee vartissa! Itse voisin syödä vaikka pelkkää spagettia tällä kastikkeella – niin herkullista on sitruunaisen, mutta silti pehmeän makuinen kastike.
♥ nippu vihreää parsaa
♥ 1 sitruuna
♥ maissispagettia
♥ 4 broilerin rintafilettä tai rintaleikettä
♥ 2 dl kaurakermaa tai muuta sopivaa kasvikermaa
♥ 2 rkl maidotonta margariinia
♥ suolaa, pippuria
♥ tuoretta persiljaa
Grillaa tai paista pannulla broilerin rintafileet, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori parsat ja katkaise puumainen osa varresta. Aseta parsat leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 185 asteisessa uunissa kymmenen minuuttia. Pirskota päälle oliiviöljyä ja rouhi suolaa myllystä. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
Kaada kasvikerma pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää margariini sekä suolaa ja mustapippuria. Anna porista miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Ota kattila pois liedeltä ja raasta joukkoon sitruunankuori. Purista sitruunasta kastikkeeseen mehua noin ruokalusikallisen verran. Sekoita.
Nostele kastike spagetin joukkoon. Asettele päälle viipaloidut broilerit ja paloitellut parsat. Silppua pinnalle tuoretta persiljaa ja halutessasi asettele sitruunaviipaleita vielä joukkoon.
Latest posts by Annukka (see all)
- Kaiketon mikrotoffee - 5.12.2020
- Gazpacho - 27.6.2020
- Kuokkavieraita – vertaistukea ja tietoa tarjoava kirja allergisten lasten vanhemmille - 24.3.2020
Nina
4.5.2016Hei, kiitos taas ihanasta ohjeesta.
Tiedustelen sinulta löytyykö mistään ryhmää eosinofiilistä esofagiittia sairastaville tai heidän vanhemmilleen. Myös allergiat ja astma taustalla lapsellani. Muistan sinun tuntevan ks. sairauden. Olenko väärässä?
Annukka
5.5.2016Hei,
esikoisellani tosiaan on eosinofiilinen esofagiitti. Suomesta ei vielä taida löytyä ryhmää sitä sairastaville tai heidän läheisilleen, mutta Facebookissa on amerikkalaisia ja australialaisia ryhmiä. Mielestäni paras ja aktiivisin ryhmä on Eosinophilic Family Support Network. Tosin omankin ryhmän voisimme ehken Facebookiin perustaa? Muutaman ee-lapsen vanhemman tiedän itsemme lisäksi Refluksilapset-ryhmästä.