Nyt toista kertaa järjestettävä Lautasella -messutapahtuma on ensi viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin 4.-6.4.2019 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa esittäytyvät omilla alueillaan gluteeniton ruoka, muut erikoisruokavaliot, kasvis- ja vegaaniruoka sekä elävä- ja raakaravinto. Paikalla on näiden erikoisruokavaliotuotteiden valmistajia, jälleenmyyjiä ja vähittäiskaupan edustajia. Lisäksi tapahtuma tarjoilee runsaasti luentoja, tietoiskuja ja näytöskeittiön esityksiä.
Messujen tarjontaan näin etukäteen tutustuessa tulee vaikutelma, että erityisesti gluteenittomia uutuuksia etsivälle edessä on hyvät apajat. Kaikettomia-tuotteita aina toki on vähemmän, mutta odotan silti innolla, josko meillekin sopivia uutuuksia olisi tullut markkinoille.
Ohjelmatarjonnasta suunnittelen käyväni kuuntelemassa ainakin tietoiskun ”Viisi vinkkiä helpompaan kasvisruokailuun”, sillä aina on tunne, että kasvisruokaa voisi tehdä enemmän. Meidän perheemme pulma on ollut kasvisruokavalion monien proteiinien sopimattomuus ja siksi kasvisruokaa tulee tehtyä vähemmän kuin haluaisin.
Allergiapuolen ohjelmistosta kiinnostaa jälleen anafylaksialuento ja taidanpa käydä katsastamassa myös paneelikeskustelun ”Erityisruokavalioasiakas ravintolassa -haaste vai mahdollisuus?”
Messuilla on hyvä mahdollisuus myös tavata tuttuja! Jos sinäkin haluat mukaan, osallistu lippuarvontaan blogin Facebook-sivulla: www.facebook.com/kaiketontasydamella
Latest posts by Annukka (see all)
- Kaiketon mikrotoffee - 5.12.2020
- Gazpacho - 27.6.2020
- Kuokkavieraita – vertaistukea ja tietoa tarjoava kirja allergisten lasten vanhemmille - 24.3.2020