Lauantaina oli ihanan keväinen ilma ja me korkkasimme kesäkauden viettämällä päivän appivanhempieni siirtolapuutarhamökillä. Grilli otettiin esille talviteloiltaan ja pöytä nostettiin keskelle pihaa auringonpaisteeseen. Aikuisten grillatessa ja valmistellessa ruokaa, lapset pyöräilivät pitkin poikin puutarha-alueen hiekkateitä ja tekivät jättisaippuakuplia. Herkullinen ateria nautittiin jälkiruokineen päivineen ulkona. Miten ulkona syödessä voikin aina kaikki maistua niin hyvälle!
Aamulla ennen lähtöä leivoin jälkiruoaksi pakastimen viimeisistä mustikoista piirakan. Tällä samalla ohjeella voi toki tehdä muitakin marjapiirakoita ja pohjan hedelmäsoseen voi vaihtaa mieleiseensä. Kannattaa kuitenkin valita sokeriton sose, ettei pohjasta tule liian makea. Mangososeesta taikinaan tulee keltaista sävyä, mutta se näyttää vain mukavalta. Pakastemarjoista tulevan nesteen sitoo hyvin hillosokeri. Tuoreista marjoista tehdessä voi hyvin käyttää jotain muuta mieleistään sokeria. Tarjoile mustikkapiirakka esim. riisijäätelön kera.
♥ 100 g maidotonta margariinia
♥ 1 dl sokeria
♥ 1 prk vauvojen hedelmäsosetta (esim. mango tai omena)
♥ 2,5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper FinMix)
♥ 1 tl leivinjauhetta
♥ noin 8 dl pakastemustikoita
♥ 0,5 dl hillosokeria
Sekoita pehmennyt margariini ja sokeri keskenään. Lisää hedelmäsose sekä jauhot sekoittaen tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Taikina on tarttuvaista, joten painelun apuna voi käyttää leivinpaperia. Peitä piirakan pinta reilusti jäisillä mustikoilla ja ripottele päälle hillosokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi, jolloin täyte hyytyy.
Latest posts by Annukka (see all)
- Kaiketon mikrotoffee - 5.12.2020
- Gazpacho - 27.6.2020
- Kuokkavieraita – vertaistukea ja tietoa tarjoava kirja allergisten lasten vanhemmille - 24.3.2020