Esikoinen oli toivonut jo pitkään lemmikkieläintä. Allergiatestien mukaan hän on allerginen useammille eläimille, mutta käytännössä olimme huomanneet oireita vain kissoista. Itsekin olen kissoille allerginen enkä voi olla pitkään kissa-asunnossa edes antihistamiinin turvin. Allergiasairaalasta olimme kyselleet lemmikkiasiaa esikoista hoitavalta lääkäriltä ja saaneet vastaukseksi, ettei hän suosittele minkään karvaisen lemmikin hankkimista.
Päätimme kuitenkin ottaa riskin ja täyttäessään 8-vuotta esikoinen sai syntymäpäivälahjaksi kääpiöhamsterin. Hamsteri sai nimekseen Ella ja hän ilahdutti koko perhettä olemassa olollaan. Kenellekään ei Ellasta eikä hänen puruistaan ja heinistään tullut oireita. Olimme onnellisia hamsterin omistajia ja Ella kulki matkassamme mm. mökille. Ellan elämä päättyi kuitenkin odotettua aiemmin viime viikonloppuna.
Ella on nyt haudattu isovanhempien takapihalle ja kaikki tarvikkeet pakattu varastoon. Jatkossa on pohdittava muuttaako luoksemme uusi hamsteri vai uskaltaudummeko kokeilemaan jotain toista eläintä. Uskon lemmikin olevan lapsille ja koko perheelle hyväksi. Toki oireilun rajoissa. Toistaiseksi jatkamme kuitenkin kesälomaamme ilman eläinystäviä.
Siirtolapuutarhan raparperit puskevat edelleen uusia, kapoisia varsia. Piirakkakiintiö on jo tullut täyteen, joten tällä kertaa tein raparpereista hilloketta. Ohjeeseen ei tule lainkaan valkoista sokeria vaan hilloke makeutetaan vaahterasiirapilla ja oikea koostumus saadaan aikaan chiansiemenillä. Kirpsakka raparperihilloke maistuu mainiosti puurojen kanssa, jogurtissa, lettujen ja pannukakkkujen kera, jäätelön päällä sekä on herkkua myös keksien ja juustojen kanssa.
♥ 0,5 l ohuita raparperinvarsia kuorittuna ja hienonnettuna
♥ 0,5-1dl vettä
♥ 10 rouhaisua vaniljaa myllystä
♥ 0,25 dl vaahterasiirappia
♥ 1 tl sitruunamehua
♥ 1 rkl chiansiemeniä
Pese ja kuori ohuet raparperinvarret. Hienonna ne pieniksi paloiksi ja mittaa kattilaan veden kanssa. Rouhi joukkoon vanilja. Kiehauta ja anna porista hiljaksiin kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä raparperisose ja kaada se sen jälkeen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Mittaa mukaan vaahterasiirappi, sitruunamehu ja chiansiemenet. Käytä konetta, kunnes saat tasaisen raparperisoseen. Kaada sose lasipurkkiin ja sulje kannella. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia. Makeutta voit vielä säädellä lisäämällä tarvittaessa vaahterasiirappia hillokkeen joukkoon.
Latest posts by Annukka (see all)
- Kaiketon mikrotoffee - 5.12.2020
- Gazpacho - 27.6.2020
- Kuokkavieraita – vertaistukea ja tietoa tarjoava kirja allergisten lasten vanhemmille - 24.3.2020