Syksy on saapunut. Lokakuu tuli kuin varkain ja sen kanssa saapui syksyn hämäryys ja tuulessa lentävät lehdet. Näitä olen nyt ehtinyt ikkunan läpi tarkkailla, sillä syksyn viileyden myötä iskivät myös syysflunssat. Ensin sairastui kuopus ja perään esikoinen. Kohta viikon olemme ylläpitäneet sairastupaa. Me aikuiset olemme vielä säästyneet pöpöiltä ja toivottavasti tilanne säilyykin sellaisena. Loppuviikosta olen lähdössä koulutukseen Turkuun, joten silloin ei sopisi sairastaa.
Flunssan estoon olemme juoneet sitruunalla ja tuoreella inkiväärillä sekä hunajalla maustettua kuumaa vettä. Tämän lisäksi tein tänään tätä mausteista sosekeittoa syksyn juureksista ryyditettynä linsseillä, inkiväärillä ja thaicurryllä sekä kookosmaidolla. Keiton kevyt tulisuus lämmittää mukavasti viileinä päivinä. Sosekeittoa on helppo myös pakastaa annosrasioissa ja jääkaapissakin se säilyy useamman päivän makujen vain syventyessä.
♥ 1 sipuli
♥ 2 valkosipulinkynttä
♥ noin 2-3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
♥ oliiviöljyä
♥ 1 tl Thai curry -maustetta
♥ 1 bataatti
♥ 2-3 porkkanaa
♥ 2 dl punaisia linssejä
♥ 7,5 dl vettä
♥ 1 kuutio kasvisliemifondia
♥ 0,5 limen mehu
♥ 1 tlk kookosmaitoa
♥ (suolaa)
Kuori ja pilko sipuli, valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Kuori ja paloittele bataatti sekä porkkanat. Kuullota oliiviöljyssä suurehkon kattilan pohjalla sipulit ja inkivääri. Mittaa mukaan currymauste ja kääntele se sipuli-inkivääriseoksen joukkoon. Lisää vesi ja kasvisfondi, kiehauta. Laita kattilaan bataattikuutiot ja porkkanaviipaleet. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä ja lisää sitten kattilaan. Purista joukkoon limen mehu. Anna kiehua hiljaksiin kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja kaada joukkoon kookosmaito. Anna vielä kiehahtaa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa makusi mukaan.
Latest posts by Annukka (see all)
- Kaiketon mikrotoffee - 5.12.2020
- Gazpacho - 27.6.2020
- Kuokkavieraita – vertaistukea ja tietoa tarjoava kirja allergisten lasten vanhemmille - 24.3.2020